Ép testben ép lélek
Étkezzünk egészségesen!
A bélrendszerünkben dől el, mennyi ásványi anyagot és vitamint tud hasznosítani a szervezetünk. A bélflóránk hatalmas szerepet játszik abban, hogy védekezni tudjunk a vírusok, a baktériumok és a gombák ellen. Napi egy élőflórás joghurt, bőséges zöldség és gyümölcs fogyasztásával sokat tehetünk.
Echinacea
A bíbor kasvirág megakadályozza a felülfertőződést, és olyan védekezőképességet alakít ki az immunrendszerben, ami meggátolja a betegségek visszatérését, kiújulását.
Bodzabogyó
Számos kutatás kimutatta, hogy a már kialakult betegségek kezdeti időszakában beszedett bodzabogyó képes csökkenteni az adott kór időtartamát, hamarabb enyhülnek a tünetek. Megelőzés szempontjából is érdemes fogyasztani: hatékonyan növeli immunrendszerünk védekezőképességét.
Probiotikum
Nem csak antibiotikumkúra alatt lehet fogyasztani! Időnként érdemes kúraszerűen alkalmazni, hiszen ezek a hasznos baktériumok segítik a bélrendszer egészséges működését, ezáltal az ásványi anyagok és a vitaminok könnyebben szívódnak fel szervezetünkben.
Gyömbér
Több ezer éve használja a népi gyógyászat immunrendszererősítés és gyulladáscsökkentés céljából. Fontos rendszeresen fogyasztani, hiszen a gyömbér megakadályozza a méreganyagok felhalmozódását a testben, megtisztítja a szöveteket és a szerveket a felesleges toxinoktól.
D-vitamin
A D-vitamin-bevitel nemcsak a borongós, hideg hónapokban hasznos, az év minden szakaszában elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően vegye fel a harcot a vírusokkal és a baktériumokkal szemben.
C-vitamin
Fokozza immunrendszerünk teljesítőképességét, növeli a szervezetünkben lévő fehérvérsejtek számát, amik szembeszállnak a betegségekkel. Minél természetesebb formában fogyasztjuk, annál jobb!